Nieuws en berichten

Dit is een Oproep tot Actie!

Laten we samen aan de slag gaan voor de mensen die geïsoleerd zijn door het nieuwe coronavirus COVID-19.

Scheepjes doet een beroep op alle crafters. Tijdens deze onzekere tijden van zelfisolatie en quarantaine kunnen gevoelens van angst, zorgen en eenzaamheid ontstaan. Heb je het gevoel dat je iets wilt doen, wil je mindful bezig zijn om je te kunnen afsluiten van de wereld om je heen of ben je simpelweg verveeld en toe aan iets nieuws? Dan is het project Grannies for Grannies (and Granddads!) iets voor jou!

Leren haken

Maar dat is niet alles. Dit is je kans om vrienden en familieleden enthousiast te maken voor jouw favoriete hobby: haken! We selecteerden een tof, toegankelijk patroon, namelijk de Kizzy Blanket van Scheepjes Blogger Maria McPhersion van 50 Shades of 4Ply. Dit patroon is gemaakt van grote en kleine granny squares; het ideale patroon voor beginners! Om het voor absolute beginners zo aangenaam mogelijk te maken hebben we Esther van It’s all in a Nutshell bereid gevonden om video’s te verzorgen voor dit project. Ze legt stap voor stap uit hoe je te werk moet gaan en heeft bovendien een alternatieve, eenvoudigere rand bedacht voor deze deken.

Doe mee en pak je haaknaald en favoriete garen. Samen gaan we aan de slag. We delen onze vorderingen in de Official Scheepjes Facebook Groepen (Nederlands en internationaal) en voelen ons gesteund door elkaar en het doel dat we hebben. We haken namelijk een deken voor iemand in de nabije omgeving die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Natuurlijk geven we ook tips hoe je tijdens deze pandemie op een veilige manier iets weggeeft aan een ander.

Over dit project

Lees meer over de totstandkoming van dit project, alle details en links naar de videos en BELANGRIJKE INFORMATIE over het afleveren van het project door Creative Director Simy.

Garen suggesties

Goed om te weten:  De originele deken is gehaakt met Scheepjes River Washed. Dit project leent zich bij uitstek om te variëren in garen en kleur. We stellen daarom ook de volgende alternatieve garens voor:

  • Scheepjes Sunkissed
  • Scheepjes Colour Crafter
  • Scheepjes Cotton 8
Er zijn pakketten samengesteld voor dit project. Het pakket is te vinden op de pagina van de Cal’s. Klik hier om meteen naar het wolpakket te gaan!