Search
Close this search box.

Sophie’s Universe 5 Year Anniversary MAL

Het is alweer vijf jaar geleden dat Scheepjes Blogger Dedri Uys de populaire Sophie’s Universe CAL (Crochet-A-Long) lanceerde. Vanwege het jubileum én als Summer Reunion presenteert Scheepjes vol trots dit bijzondere patroon nu als Make-A-Long in de Scheepjes Facebook-groepen!

Van beginnende tot de zeer ervaren hakers en haaksters, duizenden mensen hebben al een eigen Sophie’s Universe deken gehaakt. Het is een spoedcursus haken én een geweldig avontuur op zich! Het patroon is reeds volledig verkrijgbaar, dus iedereen kan in zijn/haar eigen tempo haken. Gedurende vier weken neemt ontwerpster Dedri ons mee op tijdreis door de afgelopen vijf jaren. Ze deelt foto’s van de originele Sophie’s Universe en van nieuwe kleurencombinaties die speciaal voor dit jubileum en ter inspiratie zijn samengesteld door Dedri en haar vrienden. Ook moedigt ze hakers en haaksters aan eigen kleurencombinaties te kiezen door een kleurplaat te delen. Deelnemers kunnen daarnaast meedoen aan een speciale GIVEAWAY met leuke fotografie opdrachtjes én een fantastische prijs, welke nog wordt aangekondigd op Dedri’s blog.

De Summer Reunion & MAL loopt van 1 t/m 31 juli 2020 en wordt gehouden in de Officiële Scheepjes Facebook-groepen. Er zijn twee groepen: een Nederlandse en een internationale groep. In deze Facebook-groepen krijgen deelnemers bij het starten met de Sophie’s Universe deken hulp van Dedri, de zeer deskundige Facebook-mods & admins en natuurlijk van andere deelnemers aan de MAL. Uiteraard kunnen ook reeds gemaakte Sophie’s Universe dekens gedeeld worden!

Patroon

Het GRATIS patroon van de Sophie’s Universe MAL staat vermeld op Ravelry. Het patroon zelf is verkrijgbaar via Dedri’s blog in maar liefst 9 talen, waaronder het Nederlands. Ook is het mogelijk om het Engelstalige patroon (US terminologie) in boekvorm aan te schaffen: een prachtexemplaar in de boekenkast én een handig papieren naslagwerk tijdens het haken.

Benodigdheden

De oorspronkelijke Sophie’s Universie deken werd in 2015 gehaakt met onze Cotton 8, Stone Washed XL en Softfun garens; later is er nog een optie in Colour Crafter aan toegevoegd. Om het jubileum extra feestelijk te maken, heeft Dedri haar vrienden gevraagd (niemand minder dan Scheepjes’ Creative Director Simy én Tatsiana van Lilla Björn Crochet!) om twee extra kleurencombinaties samen te stellen. Gehaakt met Scheepjes Metropolis of Scheepjes Bamboo Soft komt deze iconische deken er nét een beetje anders uit te zien. Voor een derde nieuwe kleurencombinatie gebruikt Dedri de Small Ubuntu Kit van de populaire Scheepjes CAL in 2018.

We juichen het toe dat deelnemers hun eigen kleurcombinaties kiezen! Om te helpen te kiezen voor een eigen, unieke deken heeft Dedri op haar blog een kleurplaat gedeeld. Als deelnemers toch liever een van de nieuwe kleurenpaletten willen volgen, staat hieronder een overzicht van de kleuren die ervoor gebruikt zijn. Een uitgebreide samenvatting van de drie oorspronkelijke kleurencombinaties voor Sophie’s Universe staan op Dedri haar blog.

Tijdlijn MAL

Onderstaande blogposts worden gedeeld op de blog van Dedri: Look At What I Made.

Woensdag 1 juli 2020 12.00 uur Week 1
Woensdag 8 juli 2020 12.00 uur Week 2
Woensdag 15 juli 2020 12.00 uur Week 3
Woensdag 22 juli 2020 12.00 uur Week 4

Over de ontwerpster

Scheepjes Blogger Dedri Uys is gek op haken, maar nog liever leert ze andere mensen te haken met als doel: net zo enthousiast worden over haken als zijzelf! Op haar blog Look At What I Made deelt Dedri haar haakpatronen en tutorials, vol met handige technieken en achtergrondinformatie.

In 2015 steeg de populariteit van Dedri enorm dankzij haar Sophie’s Universe CAL. Met haar tot in detail beschreven patroon werd het zelfs voor de beginners mogelijk om iets prachtigs te haken wat er complex uit ziet, maar dankzij Dedri zeker niet is! Sindsdien is Dedri niet te stoppen en publiceert ze regelmatig (gratis) patronen op haar blog.

838d42f4-aae3-4e93-9d95-46ac1c0bcda0